Nyheter

Inbrottsförsök

Inbrottsförsök

Vi har haft ett inbrottsförsök i barnvagnsförrådet i 13A i natt. Någon har försökt att öppna ståldörren med en kofot eller liknande utan att lyckas. I alla fall står det en barnvagn kvar i förrådet. Det går fortfarande att öppna och stänga dörren om man har nyckel, men man får använda mycket kraft.

På föreningens facebook-grupp finns det foto på skadan.

Branddörren mellan trapphuset och utrymmet in till hissdörren i 13A var stängd, troligtvis för att passerande till/från garaget inte skulle se inbrottsförsöket. Dessa dörrar ska alltid vara öppna.

Om någon har gjort några iakttagelser som kan ha samband med skadorna på dörren tar ni kontakt med styrelsen. Personen i fråga har haft verktyg med sig och det är helt klart ett planerat försök till inbrott. Händelsen är polisanmäld.

Troligtvis har någon passat på att smita in genom garageporten efter att någon boende passerat. Porten står ju öppen en stund efter passage och framför allt om någon passerar medan den röda lampan lyser. Då står dörren öppen länge.

Därför är det mycket viktigt att inte passera genom garageporten vid rött ljus! Och man ska kontrollera att porten stängs efter passage. Detta gäller speciellt under dygnets mörka timmar.

Man ska heller inte släppa in okända genom entrédörrarna utan att kontrollera att de verkligen har ett ärende till någon boende. Fråga även om du tror att det kan vara en granne, som du inte känner igen. Det ger dig en möjlighet att känna igen grannen till nästa gång. Om någon ber om att få komma in så kan man följa med upp och kontrollera att de blir mottagna.

Styrelsen kommer att ta upp frågan om vi ska förse fler ståldörrar med brytskydd av samma typ som garage- och förrådsdörrarna har. Det är barnvagnsförråden och elcentralerna som är känsliga.

Nyheter